Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard & Poor's" piektdien samazināja Somijas mobilo telefonu ražotāja "Nokia" kredītreitingu, šādu lēmumu skaidrojot ar izmaksām, kas paredzētas, lai iegādātos telekomunikāciju aprīkojuma kopuzņēmuma "Nokia Siemens Networks" (NSN) akcijas.

Aģentūra kompānijas kredītreitingu pazeminājusi par vienu pakāpi - no "BB-" uz "B+".

"Nokia" šonedēļ paziņoja, ka panākusi vienošanos, lai iegādātos Vācijas rūpniecības koncernam "Siemens" piederošos 50% NSN akciju, par tām samaksājot 1,7 miljardus eiro (1,19 miljardus latu).

"Standard & Poor's" norāda, ka šis darījums samazinās "Nokia" finanšu līdzekļu rezerves. Aģentūra prognozē, ka kompānijas rezervju apjoms uz gada beigām veidos 1,3 miljardus eiro (913,6 miljonus latu), nevis trīs miljardus eiro (2,1 miljardu latu), kā tika lēsts iepriekš.

Tikmēr trešdien starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's" pavēstīja, ka nolēmusi pārskatīt "Nokia" kredītreitingu, kas varētu nozīmēt tā samazinājumu.

"Nokia" tirgus vērtība pēdējo divu gadu laikā samazinājusies par 30%, un uzņēmums reģistrējis zaudējumus septiņos no pēdējiem astoņiem ceturkšņiem saistībā ar sīvu konkurenci ar "Apple" un "Samsung" ražotajām ierīcēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!