Pasaulē labi zināmais ASV kafejnīcu un dzērienu zīmols "Starbucks" ir saskāries ar pandēmijas izraisīto dažādu dzērienu sastāvdaļu iztrūkumu.

Kafijas tirgotājs, kā vēsta BBC, saskāries ar dažādu produktu un sastāvdaļu iztrūkumu, piemēram, uz kādu laiku nav pieejama kafija ar pienu, kas iegūts no auzām.

"Starbucks" norāda, ka iztrūkstošās preces dažādās ASV vietās atšķiras un tāpēc viena štatā pieejamais, var nebūt citviet.

Izdevums "Business Insider" raksta, ka uzņēmums kopumā pieredzējis 25 dažādu sastāvdaļu iztrūkumu, lai arī "Starbucks" nekomentē, ir tapis zināms, ka dažviet nav pieejams lazdu riekstu sīrups un dažādas tējas. Tāpat trūkst karameles garšvielas un limonādes.

BBC skaidro, ka iztrūkumi radušies saistībā ar piegāžu ķēžu posmu problēmām un sastāvdaļu iztrūkumu ar ko globāli saskaras uzņēmēji. Proti, pērnā gadā un šī gada sākumā pandēmijas uzliesmojumi iztraucēja un kavēja piegādes, kas tagad, kad samazinās ierobežojumi un iedzīvotāji aktīvāk iegādājās produktus un preces, kļūst jūtams, jo uzņēmumu noliktavas iztukšojas straujāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!