Foto: Publicitātes foto
Sestajā "Startup Day" biznesa festivālā tiek gaidīti pieteikumi jaunuzņēmumu konkursam, kura balvu fonds pārsniedz 350 000 eiro. Pieteikšanās termiņš ir 2022. gada 2. janvāris, informē organizatori.

Konkurss ir pieejams jaunuzņēmumiem visā pasaulē. Pretendentiem jābūt funkcionējošam produktam vai pakalpojumam, spēcīgai komandai un gataviem piesaistīt investīcijas. Labākajiem 40 jaunuzņēmumiem būs iespēja prezentēt savu ideju uz festivāla skatuves pasākuma laikā.

Igaunijas Biznesa enģeļu tīkla (EstBAN) rīkotājdirektore Anu Oksa teic, ka jaunuzņēmumi ir pielāgojušies ekonomiskajai situācijai Covid-19 laikā. "Mēs veicam arvien vairāk jaunu darījumu. Mūsu uzdevums EstBAN ir veikt rūpīgu analīzi un noteikt labākās ieguldījumu iespējas investoriem. Galvenie kritēriji, uz kuriem skatāmies, ir rezultāti, piemēram, pārdošanas apjomi un produktu atbilstība tirgum. Papildu tam novērtējam mērogojamību, tas ir, vai komandai un biznesa modelim ir ambīcijas kļūt globālam. Tāpat ir labi, ja jaunuzņēmumam ir daudzveidīga un starptautiska komanda." EstBAN veido eņģeļu sindikātu, lai ieguldītu līdz 200 000 eiro vienā no "Startup Day 2022" jaunuzņēmumu komandām.

"Cocoon Ventures" piešķirs vienam jaunuzņēmumam sindicēto ieguldījumu līdz 100 000 eiro. "Mūsu galvenais mērķis ir atbalstīt jaunuzņēmumu dibinātājus, kuri ir ieinteresēti pašattīstībā. Tāpēc mūsu ieguldījums ietver gan finanšu ieguldījumus, gan dalību gadu ilgā pašattīstības un mentoringa programmā "Cocoon"," skaidro "Cocoon Ventures" investors un vadošais partneris Aleksanders Tonisons.

Balvu fondā ir iekļauti arī 10 000 eiro no "Swedbank" un citas balvas no atbalstītājiem.

2021. gada "Startup Day" jaunuzņēmumu konkurss piesaistīja rekordlielu skaitu pretendentu - 330 no 51 valsts, un uzvaru guva Lietuvas paplašinātās realitātes jaunuzņēmums "VSight". Iepriekšējo dalībnieku vidū ir daudzi veiksmīgi jaunuzņēmumi, piemēram, "Fractory", "Jeff App", "Stebby" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!