Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Norvēģijas naftas ražošanas apjomi tuvākajā laikā varētu samazināties, ja deviņu piekrastu atradņu strādnieki svētdien sāks streiku, atsaucoties uz Norvēģijas Naftas un gāzes asociāciju, raksta "Reuters".

Ja ikgadējās atalgojuma sarunas ar darba devējiem nenesīs gaidīto rezultātu, no 12. jūnija plāno streikot aptuveni 845 no aptuveni 7500 darbiniekiem, kas strādā naftas platformās, paziņojušas vairākas arodbiedrības.

Ja Norvēģijas valsts ieceltais starpnieks nespēs panākt vienošanos, arodbiedrību biedri dosies streikot, un strīds var saasināties nākamajā nedēļā, kad tam var pievienoties vairāk darbinieku.

Arodbiedrību vadītāji ir paziņojuši, ka, lai gan naftas ieguvi visdrīzāk skars jebkurš streiks, strādnieki centīsies noturēt izlaides apjomus, ņemot vērā situāciju Eiropā. Streiks varētu skart desmit ražošanas un ieguves platformas.

Norvēģija ik dienas iegūst nedaudz vairāk kā 4 miljonus barelu naftas ekvivalentu dienā, pusi no tās – jēlnaftas formā, bet pusi – dabasgāzes formā, kas padara to par nozīmīgu pasaules enerģijas piegādātāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!