Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc notikumiem bagātas nedēļas, auto un kosmosa tehnoloģiju jomā strādājošā uzņēmēja Īlona Maska personīgā bagātība pieaugusi par vairāk nekā 15 miljardiem ASV dolāru, ziņo "BBC".

Pirmdien tika paziņots, ka viņa elektroautomobiļu kompānija "Tesla" ir uzņemta "S&P 500", kas ir nozīmīgākais ASV akciju tirgus indekss.

Tas notika pēc tam, kad viņa raķešu kompānija "SpaceX" nosūtīja kosmosā četrus astronautus.

Līdz ar šīm ziņām Masks pasaules bagātāko cilvēku sarakstā pavirzījies uz augšu.

Pēc ziņām, ka tā pievienota indeksam, "Teslas" akciju cena Ņujorkā pieaugusi par aptuveni 14%. Ņemot vērā, ka Maskam pieder 20% no uzņēmuma "Tesla" akcijām, viņa bagātība pieaugusi līdz 117,5 miljardiem ASV dolāru, liecina "Bloomberg Billionaires Index".

Viņa bagātība šogad ir palielinājusies par 90 miljardiem ASV dolāru, jo "Teslas" akciju cena arvien turpina augt.

Nedēļas nogalē Masks sociālajā tīklā "Twitter" vēstīja, ka viņam, "visticamāk", ir mērens Covid-19 gadījums ar "nelielas saaukstēšanās" simptomiem. Tas notika dienu pirms četru astronautu nosūtīšanas uz Starptautisko kosmosa staciju raķetē, kuru uzbūvēja "SpaceX".

"Tesla" "S&P 500" iekļūs 21. decembrī pēc vairākus mēnešus ilgām spekulācijām un vienas neveiksmes septembrī, kad kompānijai tas neizdevās. Kalifornijā bāzētā autobūves kompānija būs lielākā jaunpienācēja ASV indeksā, kuras akciju tirgus vērtība pārsniedz 400 miljardus ASV dolāru.

Kompānija četrus ceturkšņus pēc kārtas strādājusi ar peļņu, kas ir būtiski, lai to iekļautu indeksā. Iekļaujot "S&P 500", ieguldījumu fondi, kas seko indeksam, automātiski ieguldīs "Tesla".

Autoražotājs ir kļuvis par vērtīgāko autobūves uzņēmumu pasaulē, neskatoties uz to, ka saražo mazāk automašīnu nekā lielākie konkurenti "Toyota", "VW" un "General Motors". "Tesla" gadā saražo tikai aptuveni 140 000 automašīnu, salīdzinot ar "Toyota", kas saražo aptuveni 10 miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!