Foto: Publicitātes foto

Pamatīgā skandālā iekūlies Japāņu autoražotājs "Subaru", jo atklājies, ka 30 gadu garumā nesertificēti darbinieki veikuši automašīnu pārbaudes, atsaucoties uz Japānas mediju "Kyodo", vēsta aģentūra AFP.

Šie fakti atklājušies uzņēmuma iekšējā izmeklēšanā, bet šo informāciju autoražotājam nav izdevies noslēpt no medijiem. Līdzīgi pārkāpumi iepriekš atklājušies arī "Subaru" konkurējošajā uzņēmumā "Nissan".

"Subaru" preses pārstāvis noraidīja medijos izplatīto informāciju un piebilda, ka uzņēmumā izmeklēšana joprojām turpinās. Savukārt "Subaru" amatpersonas sacīja, ka divās ražotnēs automašīnu inspekciju veikuši praktikanti, kuri mācījās, lai varētu saņemt nepieciešamo licenci.

Medijs "Nikkei business daily" vēstīja, ka 300 000 automašīnām inspekcijas varētu būt veikuši nelicencēti darbinieki. Ik gadu "Subaru" pārdod aptuveni miljonu automašīnu, ievērojami atpaliekot no citiem japāņu autoražotājiem "Toyota", "Nissan" un "Honda".

Iepriekš šomēnes atklājās, ka nekvalificēti darbinieki veica noslēdzošās pārbaudes "Nissan" ražotnēs, šī iemesla dēļ nācies atsaukt 1,21 miljonu automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!