Foto: Reuters/Scanpix
Gandrīz 200 ātro uzkodu ēstuvēs "Subway" Lielbritānijā un Īrijā vairs netiks piedāvāti sendviči, kuru pildījumā izmantota cūkgaļa – šķiņķis un bekons, vēsta "Daily Mail".

Cūkgaļas sendviču vietā "Subway" turpmāk piedāvās uzkodas, kurās izmantotā gaļa sagatavota atbilstoši islāmticīgo piekoptajai "halal" tradīcijai, kas cita starpā paredz, ka ēšanai paredzētie dzīvnieki ir jānokauj, izmantojot noteiktu kaušanas tehniku.  

Ņemot vērā to, ka Korāns aizliedz islāmticīgajiem ēst cūkgaļu un gaļu, kura nav sagatavota atbilstoši "halal" tradīcijai, turpmāk "Subway" restorānus, kuros tiek tirgoti "halal" produkti, būs apzīmēti ar īpašu uzlīmi. Šajās ēstuvēs tirgotajos sendvičos cūkgaļu plānots aizstāt ar tītara gaļu.

Islāmticīgo piekopto "halal" kaušanas metodi jau vairākus gadus skarbi kritizē dzīvnieku tiesību aizstāvji, kas norāda, ka ieraža pārgriezt rīkli pie pilnas samaņas esošiem dzīvniekiem ir cietsirdīga.

Lielbritānijā spēkā esošie likumi aizliedz nokaut pie pilnas samaņas esošus dzīvniekus, taču attiecībā uz musulmaņiem un ebrejiem paredzētas gaļas ražotājiem likumā ir noteikts izņēmums, kas atļauj viņiem praktizēt reliģiskajām tradīcijām atbilstošu dzīvnieku kaušanu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!