Foto: AFP/Scanpix
Šveicē, sākot no 15.decembra, būs aizliegta elektronisko cigarešu izmantošana sabiedriskajā transportā, vēsta portāls „France24”.

Šveicē nav atļauta e-cigarešu tirdzniecība, taču tās nav aizliegts valstī ievest. Par e-cigaretes smēķēšanu sabiedriskajā transportā draudēs 25 Šveices franku (14,3 latu) liels naudassods.

Iniciatīvas autori ir Šveices nacionālās tranzīta asociācijas pārstāvji.

Elektroniskā cigarete ir elektroniska, ar bateriju darbināma ierīce, kas pēc izskata atgādina parastu cigareti, bet sastāv no nelielas nikotīna tvertnes un sensora, kas tad, kad smēķētājs ievelk "dūmu" izsmidzina nelielu nikotīna devu gaisā.

Tādējādi, smēķētājs ieelpo ar nikotīnu bagātinātu gaisu, līdzīgi kā smēķējot tabakas izstrādājumus, taču bez dūmiem. Šī iemesla dēļ tās tiek uzskatītas par veselīgākām, nekā parastās cigaretes, jo to "dūmos" nav vairuma kaitīgo vielu, kas rodas, degot tabakai parastajās cigaretēs.

Latvijā nav noteikti ierobežojumi elektronisko cigarešu realizācijai, reklāmai, lietošanai, kā arī nav aizlieguma elektroniskās cigaretes pārdot nepilngadīgām personām un nav noteikta administratīvā atbildība par tirdzniecības noteikumu neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!