Foto: AFP/Scanpix

Ārvalstniekiem, kuriem ir konti Šveices bankās, turpmāk būs grūtāk slēpt savus ienākumus, jo Šveices parlamenta augšpalāta trešdien apstiprināja likumprojektu, kas paredz automātisku datu apmaiņu ar citām valstīm.

Likumprojekts, ko jau iepriekš apstiprinājis parlamenta apakšnams, Šveices tiesību normas saskaņo ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un G20 noteikumiem.

Līdz šim Šveice sniedza ziņas par iespējamajiem nodokļu nemaksātājiem, vienīgi pamatojoties uz attiecīgās valsts varasiestāžu pieprasījumu, taču turpmāk tām valstīm, ar kurām Šveice noslēgusi attiecīgus divpusējus līgumus, šāda informācija tiks sniegta automātiski.

Līdz šim Šveice šādus līgumus jau noslēgusi ar Eiropas Savienību (ES) un Austrāliju.

Līgums ar ES tika parakstīts maijā un stāsies spēkā 2018. gadā.

"Tas ir kārtējais trieciens nodokļu nemaksātājiem un vēl viens solis pretī godīgākai aplikšanai ar nodokļiem Eiropā," atzina ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī.

Starp datiem, kas tiks sniegti ES dalībvalstīm, ir kontu turētāju vārdi, dzimšanas dati, adreses, nodokļu maksātāju numuri, kontu bilances un dati par veiktajām transakcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!