Foto: Pixabay

Taizemē tūristi divu nedēļu pašizolāciju var pavadīt, ceļojot ar jahtu – tā ir viena no valdības idejām, kā atdzīvināt pandēmijas nomocīto tūrisma nozari, raksta "BBC".

Tūristi, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, varēs pavadīt laiku uz jahtas vai maza kruīza kuģa Puketā. Patlaban jau iespējams pieteikties braucienam, un aptuveni 100 jahtas gaida, kad tās piepildīs tūristi.

Ceļotājiem, izmantojot šo pakalpojumu, būs jāvelk speciāla aproce, kas seko līdzi veselības rādītājiem, tostarp, ķermeņa temperatūrai un asinsspiedienam, kā arī uzrādīs īpašnieka atrašanās vietu.

Valsts ekonomika ir lielā mērā atkarīga no tūrisma nozares, tādēļ valdība cer, ka jaunā iniciatīva veicinās jahtu tūrisma ienākumu pieaugumu par 58 miljoniem ASV dolāru. Pandēmijas laikā tūristu skaits šajā ceļotāju iecienītajā galamērķī nokritās no 40-50 tūkstošiem dienā līdz dažiem simtiem dienā.

Janvārī valdība nāca klajā ar iniciatīvu tūristiem ļaut pavadīt pašizolācijas laiku, spēlējot golfu, savukārt pagājušajā nedēļā Taizemes tūrisma ministrs paziņojis, ka rosinās plānu tūristiem ļaut pavadīt pašizolācijas laiku iecienītās tūristu zonās, tostarp, viesnīcās pie jūras. Paredzams, ka šī programma sāksies aprīlī vai maijā, un iekļaus tādas populāras vietas kā Puketu, Krabi un Čhīanmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!