Foto: Shutterstock

Igaunijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Eesti Raudtee" un būvuzņēmums "Leonhard Weiss" noslēguši līgumu, kas paredz par vairāk nekā 3,3 miljoniem eiro paplašināt Tallinas centrālo dzelzceļa staciju, kas pazīstama arī kā Baltijas stacija.

Projekta gaitā plānots izbūvēt divus jaunus sliežu ceļus un peronus, kā arī vēl vienu galveno sliežu ceļu posmā starp Paldisku šosejas dzelzceļa tiltu un Kitsekilas staciju.

Kā pastāstījis "Eesti Raudtee" būvniecības dienesta vadītājs Riho Vjatkins, jauni sliežu ceļi centrālajā stacijā nav būvēti desmitiem gadu, bet pēdējā lielākā peronu rekonstrukcija veikta 2012.gadā.

Pēc viņa teiktā, divi jaunie sliežu ceļi ļaus stacijai apkalpot vairāk vilcienu.

"Pašlaik vilcieni austrumu un dienvidu virzienos iebrauc stacijā un izbrauc no tās pa vienu sliežu ceļu, bet nākotnē būs divi ceļi," norādījis Vjatkins. "Ņemot vērā paredzamās vērienīgās "Eesti Raudtee" investīcijas elektrifikācijā un satiksmes vadības sistēmu modernizācijā, centrālās dzelzceļa stacijas paplašināšana būs labs nosacījums apkalpoto pasažieru reisu skaita palielināšanai."

Paplašināšanas darbi centrālās stacijas teritorijā sāksies šā gada otrajā ceturksnī, bet būvdarbi pie Paldisku šosejas jau uzsākti. Stacijas darbību būvniecība īpaši neietekmēs, bet Kitsekilas mikrorajonā vilcienus, iespējams, rudenī nāksies uz laiku apturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!