Foto: DELFI.ee

Tallinas lidostā jūlijā apkalpoti 282 559 pasažieri, kas ir par 78% vairāk nekā šajā mēnesī pērn, liecina lidostas operatorkompānijas "Tallinna Lennujaam" publiskotie dati.

Jūlijā apkalpoto pasažieru skaits Tallinas lidostā veidojis 88% salīdzinājumā ar šī mēneša sniegumu pirms Covid-19 pandēmijas sākuma.

"Tallinna Lennujaam" valdes priekšsēdētājs Ēro Pergmē jūlija sniegumu raksturoja kā ļoti labu, bet atkopšanos pēc Covid-19 pandēmijas ietekmē loģistikas problēmas, kuras Eiropas lidostās rada darbinieku trūkums.

Viņš atzina, ka situācija aviācijas sektorā ir stabilizējusies, tomēr joprojām ir lidojumu grafika izmaiņas, reisu atcelšana vai kavēšanās. Pergmē teica, ka Tallinas lidostā pasažieru drošības pārbaudes jūlijā veiktas nepilnās 15 minūtēs, tomēr joprojām pasažieriem lidostā vajadzētu ierasties divas stundas pirms plānotā izlidošanas laika, lai izvairītos no kavējumiem.

Vislielākā tirgus daļa Tallinas lidostā jūlijā bija Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" (25%) un Īrijas zemo cenu lidsabiedrībai "Ryanair" un (22%).

Jūlijā no Tallinas lidostas bija pieejami regulārie reisi uz 35 galamērķiem, kurus veica 14 lidsabiedrības.

Lidmašīnu vidējais piepildījums bija 82%.

Pirmajā pusgadā Tallinas lidostā apkalpoto pasažieru skaits sasniedzis 1 486 536, kas ir vairāk nekā pērn visa gada laikā.

Tallinas lidostā pagājušajā gadā pārvadāti 1,3 miljoni pasažieru, kas bija par 50% vairāk nekā 2020.gadā, bet par 60% mazāk nekā 2019.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!