Foto: DELFI.ee

Tallinas lidostā pērn apkalpoti 3,26 miljoni pasažieru, kas ir par 9% vairāk nekā 2018. gadā, informēja Igaunijas valsts lidostu operatorkompānija "Tallinna Lennujaam".

Decembrī vien apkalpoto pasažieru skaits Tallinas lidostā audzis par 6% - līdz 235 000.

Lai gan pagājušajā gadā vairākas aviokompānijas mainījušas savus lidojumu grafikus, pieprasījums bijis stabili augsts. Regulāro reisu vidējā noslodze pērn bijusi 75% salīdzinājumā ar 70% 2018. gadā.

Pasažieru skaits Tallinas lidostā pieaudzis visām aviokompānijām, izņemot Igaunijas nacionālajai lidsabiedrībai "Nordica", kas pērn atteicās no regulāro reisu apkalpošanas Tallinā.

Tallinas lidostā pērn lielāko tirgus daļu aizņēma Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", kas apkalpoja 21% no visiem pasažieriem., kam sekoja "Nordica" (14%) un Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" (10%).

Kopumā pagājušajā gadā regulāros reisus Tallinas lidostā veica 16 aviokompānijas, piedāvājot reisus uz 36 dažādiem galamērķiem, no kuriem visu gadu bija pieejami 28 galamērķi. Tāpat bija pieejami čārterreisi uz vairāk nekā 40 kūrortiem.

"Tallinna Lennujaam" komercdirektors Ēro Pergmē pauda pārliecību, ka arī šogad Tallinas lidostā pasažieru skaita pieaugums būs pārliecinošs. Marta beigās "airBaltic" atklās jaunus tiešos reisus uz Romu, Cīrihi, Hamburgu un Nicu, bet Austrijas zemo cenu aviokompānija "Lauda" piedāvās reisus uz Vīni.

Tallinas lidostas pasažieru terminālis ir paredzēts 2,6 miljonu pasažieru apkalpošanai gadā, un jau pašlaik tas strādā virs savu iespēju robežām. Lidostas koncepcija 2035.gadam paredz pasažieru termināļa paplašināšanu, lai tajā būtu iespējams apkalpot līdz sešiem miljoniem pasažieru. "Tallinna Lennujaam" valdes priekšsēdētājs Rīvo Tuvike norādīja, ka vasaras mēnešos, kad lidostā ir vairāk pasažieru, skaidrāk jūtama plašāka pasažieru termināļa nepieciešamība.

Arī visās Igaunijas reģionālajās lidostās ir pieaudzis pasažieru skaits, kopumā pērn sasniedzot 67 070. Tartu lidostā pērn apkalpoti 28 322 pasažieri, kas ir par 8,5% vairāk nekā 2018. gadā, savukārt Kuresāres lidostā pasažieru skaits audzis par 6,3% - līdz 24 614, bet Kerdlas lidostā reģistrēts 17,5% pasažieru pieaugums, to skaitam sasniedzot 11 684. Pērnavas lidostā pērn apkalpoti 1009 pasažieri, kas ir par 9,7% vairāk nekā 2018. gadā, savukārt Ruhnas lidlauku pagājušā gada laikā izmantoja 1446 pasažieri, bet Kihnu lidlauku - divi pasažieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!