Foto: DELFI.ee
Tallinas osta kopā ar ienākuma nodokli valsts kasē par pērno gadu dividendēs ir iemaksājusi rekordaugstu summu - 57 miljonus eiro (39,5 miljonus latu), liecina ostas mājaslapā sniegtā informācija.

Saskaņā ar auditētiem finanšu datiem, AS "Tallinna Sadam" pagājušajā gadā apgrozījums sasniedza 89,2 miljonus eiro (62 miljonus latu), bet peļņa pēc nodokļiem - 36,4 miljoni eiro (25 miljoni eiro). Salīdzinājumā ar 2010 gada datiem apgrozījums pērn pieaudzis par 2,4 miljoniem eiro jeb 3%.

Ostā skaidro, ka rekorda apgrozījuma apjomus izdevies sasniegt, jo noteikta elastīga pakalpojumu cena, ņemot vērā kopējo situāciju pasaules tirgū, lai nodrošinātu operatoriem iespējas attīstībai un investīcijām.

Līdz ar to Tallinas osta ir kļuvusi par vienu no ienesīgākajiem valsts uzņēmumiem Igaunijā. Ostas dividendes veido aptuveni vienu trešdaļu no visām valsts kasē iemaksātajām dividendēm. Igaunijā uzskata, ka Tallinas osta ir arī viena no veiksmīgākajām ostām Baltijas jūras krastos.

Kā ziņots, Tallinas ostā pagājušajā gadā apkalpoti 48,5 miljoni tonnu dažādu kravu, kas ir par 5% vairāk nekā 2010.gadā, liecina Igaunijas Statistikas biroja apkopotā informācija.

Eksporta kravu apjoms palielinājās par 13% - līdz 8,2 miljoniem tonnu, savukārt importa kravu apjoms veidoja 5,5 miljonus tonnu, gada laikā būtiski nemainoties.

Tikmēr ostā apkalpoto tranzīta kravu apjoms palielinājās par 4% - līdz 34,6 miljoniem tonnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!