Foto: Publicitātes foto

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" šogad jūlijā pārvadājis 897 828 pasažierus, kas ir par 102,2% vairāk nekā pagājušā gada septītajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Tas ir lielākais vienā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits kopš 2019. gada augusta.

Pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Somiju jūlijā salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn palielinājies par 82,7% līdz 466 072, starp Somiju un Zviedriju tas pieaudzis par 141,9% līdz 365 734, bet starp Igauniju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits kāpis par 74,5% līdz 66 022.

Kompānijas vadītājs Pāvo Negene norādīja, ka arvien aktīvāki kļūst ceļotāji no Somijas un tālākām Rietumeiropas vietām, kā arī salīdzinājumā ar iepriekšējām vasarām pieaudzis bērnu un jauniešu skaits uz "Tallink" prāmjiem, kas nozīmē, ka arvien vairāk ģimeņu izvēlas kruīzu pa Baltijas jūru, nevis kūrortus un brīvdienas tālākos galamērķos.

"Tallink" pārvadāto kravu apmērs jūlijā gada izteiksmē palielinājies par 17,8% - līdz 32 700 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits audzis par 46,6% - līdz 127 039 spēkratiem.

"Tallink Grupp" veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line".

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 40% "Tallink Grupp" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!