Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tehnoloģiju kompānijas "Apple" vadītājs Tims Kuks pērn no uzņēmuma saņēmis kopējo atalgojumu 98,7 miljonu ASV dolāru apmērā, atsaucoties uz kompānijas ziņojumu biržā, raksta "Business Insider".

Kuka ienākumi pērn bijuši par 558% lielāki nekā 2020.gadā, kad viņš saņēma 15 miljonus dolāru. Lielākā daļa izmaksāta akcijās – 82,3 miljonu dolāru vērtībā. Tāpat viņš saņēmis 12 miljonu dolāru prēmiju, ņemot vērā "Apple" finansiālos rādītājus. Viņa pamatalga palikusi nemainīga – 3 miljoni dolāru.

Atalgojuma paketē iekļauti arī drošības izdevumi 630 tūkstošu dolāru vērtībā, kā arī personīgie ceļošanas izdevumi 712,5 tūkstošu eiro apmērā.

Kuks bijis "Apple" vadītājs jau desmit gadus.

Jau ziņots, ka "Apple" pirmdien, 3. janvārī, uz neilgu laiku kļuva par pirmo ASV uzņēmumu, kura tirgus vērtība sasniegusi 3 triljonus ASV dolāru.

"Apple" sasniedza šo rekordlīmeni ap plkst.20.45 pēc Latvijas laika, kad uzņēmuma akcijas cena pieauga līdz 182,88 dolāriem, bet pēc tam tā tirgus vērtība nedaudz samazinājās.

"Apple" 2020.gada augustā kļuva par pirmo ASV uzņēmumu, kura tirgus vērtība sasniegusi 2 triljonus dolāru. Tas notika Covid-19 pandēmijas laikā, kura palielināja pieprasījumu pēc personālās elektronikas un digitālajiem pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!