Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/LETA/DELFI

Digitālais lidojumu informācijas sniedzējs "OAG", izanalizējot punktualitātes rādītājus par vairāk nekā 58 miljoniem reisu 2018. gadā, izveidojis pasaulē lielāko lidsabiedrību punktualitātes reitingu. Vienu no vadošajām vietām tajā ieņem Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic".

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic"ir saglabājusi savu Eiropā punktuālākās aviokompānijas statusu, kā arī atzīta par otru punktuālāko pasaulē, liecina "OAG" analītiķu apkopotie dati. Aviokompānija globālo punktualitātes rādītāju sarakstu augšgalā atrodas jau pēdējos piecus gadus.

"OAG" apkopotie dati liecina, ka "airBaltic" pērn sasniegusi punktualitātes rādītāju 89,17% apmērā lidojumos, kas savieno Baltijas valstis ar galamērķiem Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Tas nozīmē, ka vairāk nekā 89 no 100 "airBaltic" reisiem 2018. gadā savu galamērķi sasnieguši precīzi noteiktajā laikā.

Vērtējot lidsabiedrību sniegumu pa reģioniem, Eiropā Latvijas aviosabiedrībai seko "KLM" (84,52%), "Iberia" (83,04%), "Alitalia" (82,87%), "Transavia" (81,98%), "Siberia Airlines" (81,75%), "Aer Lingus" (78,90%), "Aegean Airlines" (78,32%), "Air Europa" (78,15%) un "Finnair" (77,69%).

""airBaltic" turpina uzrādīt labākos punktualitātes rādītājus starp visām Eiropā bāzētajām lidsabiedrībām, sasniedzot ļoti cienījamu punktualitātes rādītāju 89,17% apmērā, kas tai pasaules reitingā nodrošina otro vietu. Jebkuras lidsabiedrības spēja konsekventi sasniegt līmeni, kādu pēdējos četros gados sasniegusi "airBaltic", atspoguļo uzņēmuma koncentrēšanos uz šo svarīgo rādītāju, jo sevišķi laikā, kad tā kļuvusi par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas uzsākusi lidojumus ar "Airbus A220-300" lidmašīnām," uzsver "OAG" vecākais analītiķis Džons Grants (John Grant).

Savukārt "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda, ka 2018. gads "airBaltic" bija kārtējais rekorda gads, un uzņēmums paplašināja savu darbību, vienlaikus saglabājot augstu pakalpojumu sniegšanas līmeni un pasaulē vadošus punktualitātes rādītājus.

Portāls "Delfi" piedāvā aplūkot 10 punktuālākās aviokompānijas pasaulē. Viss "OAG" punktualitātes rādītāju saraksts atrodams šeit.

Top 1


Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lidsabiedrība: "Copa Airlines"

Punktualitātes rādītājs: 89,79%

Top 2


Foto: Publicitātes foto

Lidsabiedrība: "airBaltic"

Punktualitātes rādītājs: 89,17%

Top 3


Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lidsabiedrība: "Hong Kong Airlines"

Punktualitātes rādītājs: 88,11%

Top 4


Foto: AP/Scanpix/LETA

Lidsabiedrība: "Hawaiian Airlines"

Punktualitātes rādītājs: 87,52%

Top 5


Foto: Andris Jeršovs, aviofoto.lv

Lidsabiedrība: "Bangkok Airways"

Punktualitātes rādītājs: 87,16%

Top 6


Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lidsabiedrība: "Qantas Airways"

Punktualitātes rādītājs: 85,65%

Top 7


Foto: Āris Liepiņš, aviofoto.lv

Lidsabiedrība: "LATAM Airlines Group"

Punktualitātes rādītājs: 85,60%

Top 8


Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lidsabiedrība: "Azul"

Punktualitātes rādītājs: 85,21%

Top 9


Foto: Reuters/Scanpix

Lidsabiedrība: "Qatar Airways"

Punktualitātes rādītājs: 85,17%

Top 10


Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lidsabiedrība: "KLM"

Punktualitātes rādītājs: 84,52%

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!