Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa pozīcija žurnāla "Forbes" ikgadējā "bagātnieku sarakstā" kritusies par 222 vietām.

"Forbes" saraksta veidotāji skaidro, ka kritums topā daļēji saistīts ar centrālo Ņujorkas īpašumu vērtību samazināšanos un Trampa golfa laukumu biznesa rezultātiem.

Prezidenta bagātība no 3,5 miljardiem samazinājusies līdz 3,1 miljarda ASV dolāra atzīmei, un jaunajā planētas turīgāko cilvēku sarakstā tas viņu ierindo 766. vietā.

Ziņots, ka miljardieru topa pašā augšgalā ierindojies tiešsaistes uzņēmuma "Amazon" īpašnieks Džefs Bezoss. Viņa bagātība gada laikā no 39,2 miljardiem pacēlusies līdz 112 miljardiem ASV dolāru, atklāj "Forbes".

"Amazon" īpašnieka turības pieaugums otrajā vietā atstājis Bilu Geitsu ar viņa īpašumā esošajiem 90 miljardiem ASV dolāru.

"Forbes" saraksts liecina, ka bagātākais cilvēks Eiropā ir luksusa preču uzņēmuma "LVMH" īpašnieks Bernards Arno, kura bagātības mērāmas 72 miljardu ASV dolāru apmērā. Viņš saraksta kopvērtējumā ierindojies ceturtajā vietā.

ASV ir valsts ar vislielāko miljardieru skaitu tajā kopumā 585, bet Vācija ieņem pirmo vietu Eiropas miljardieru topā ar 123 miljardieriem, liecina "Forbes" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!