Foto: AFP/Scanpix

Turcijas Ekonomikas ministrs Nihats Zeibekcis piektdien, 15. augustā, paziņoja, ka Turcija jau tagad ir galvenais pārtikas un lauksaimniecības produkcijas piegādātājs Krievijai un ka tā ir gatava eksportu palielināt, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Zeibeckis norāda, ka pērn Turcija uz Krieviju eksportējusi lauksaimniecības produktus1,18 miljardu ASV dolāru vērtībā. Lielākoties augļus un dārzeņus, apmēram 877 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Turcijas lauksaimniecības eksports pagājušajā gadā sasniedza 6,9 % no kopēja eksporta uz Krieviju.

Ministrs Zeibeckis norāda, ka Krievijas un Turcijas uzņēmumiem būs smagi jāstrādā, lai Krievijas iedzīvotājiem nodrošinātu kvalitatīvu un lētu pārtiku pietiekamā daudzumā. Iespējams, Turcija pārtiku eksportēs arī uz Krimu.

Krievijas amatpersonas par pārtikas eksportu uz Kreiviju jau vedušas sarunas ar 16 dažādu valstu pārstāvjiem. Tostarp ar Brazīlijas, Urugvajas, Argentīnas, Čīles, Paragvajas, Ekvadoras, Kolumbijas, Peru, Meksikas, Šrilankas, Turcijas, Baltkrievijas, Kirgizstānas, Maurīcijas, Mozambikas un Ķīnas pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka 7. augustā Krievijas valdība publicēja sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no Eiropas Savienības, ASV, Kanādas, Norvēģijas tika aizliegta uz gadu.

Tirdzniecības embargo noteikts cūkgaļai, riekstiem, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, visa veida piena produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!