Mikroblogu vietnes un interneta kompānijas "Twitter" dibinātājs un ģenerāldirektors Džeks Dorsejs ceturtdien paziņoja, ka atdod trešdaļu savu akciju šīs kompānijas darbiniekiem.

Lēmums palielināt darbiniekiem pieejamo akciju daudzumu var būt ar nolūku uzlabot viņu morālo noskaņojumu pēc darbavietu skaita samazināšanas šajā firmā, kas bāzējusies Sanfrancisko.

"Es atdodu apmēram trešdaļu no manām "Twitter" akcijām (precīzi vienu procentu no kompānijas) mūsu darbinieku fondam, lai tās reinvestētu tieši mūsu cilvēkos," savā tvītā paziņoja Dorsejs.

"Labāk lai ir mazāka daļa no kaut kā liela, nevis lielāka daļa no kaut kā maza," nākamajā tvītā piebilda Dorsejs.

Ceturtdien noslēdzoties tirdzniecībai Ņujorkas biržā, "Twitter" akcijas cena bija 29,16 ASV dolāri, līdz ar to kompānijas tirgus vērtība bija 19,82 miljardi ASV dolāru.

"Twitter" 13.oktobrī paziņoja, ka atlaidīs 336 darbiniekus jeb 8% no kompānijas darbaspēka, Dorsejam pēc atgriešanās kompānijas ģenerāldirektora pastāvīgā amatā cenšoties palielināt vietnes lietotāju skaitu un uzņēmuma ienākumus.

Dorsejs, kurš bijis "Twitter" pagaidu ģenerāldirektors kopš jūnija, 5.oktobrī atgriezās pastāvīgi šajā amatā, vienlaikus saglabājot arī ģenerāldirektora amatu savā dibinātajā digitālo maksājumu kompānijā "Square".

Viņa atgriešanās "Twitter" notika laikā, kad kompānija cenšas atrast veidu, kādā paplašināt lietotāju bāzi virs 300 miljoniem.

Ir gaidāms, ka "Twitter" nākamnedēļ informēs par saviem trešā ceturkšņa ienākumiem.

2006.gadā dibinātais "Twitter" strauji iemantoja popularitāti visā pasaulē, tomēr sociālās saziņas mediju platformas izaugsme ir samazinājusies un tas nestrādā ar peļņu. "Twitter" atpaliek no tādiem konkurējošiem tīkliem kā "Instagram" un ir tālu iepakaļ daudz lielākajam sociālajam tīklam "Facebook".

Dorsejs vadīja "Twitter" 2007.-2008.gadā un bija pagaidu ģenerāldirektors kopš jūnija, kad amatu atstāja Diks Kostolo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!