Foto: Pixabay

Šā gada trešajā ceturksnī “Uber” pārtikas piegādes bizness gandrīz dubultojies, savukārt pārvadāšanas biznesu būtiski iedragājusi pandēmija, raksta “BBC”.

Uzņēmums paziņojis, ka ienākumi no "Uber Eats" pakalpojumiem šā gada trešajā ceturksnī sasnieguši 1,4 miljardus dolāru, kas, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo periodu, ir par 124% vairāk. Šis pieaugums palīdzējis mazināt smagos zaudējumus no uzņēmuma pamatbiznesa – pasažieru pārvadājumiem.

Trešajā ceturksnī kopējie "Uber" zaudējumi sasnieguši 1,1 miljardu dolāru, kas ir aptuveni tāds pats rādītājs kā iepriekšējā gadā. Kopējie ienākumi trešajā ceturksnī sasnieguši 3,1 miljardu dolāru, kas ir par 18% mazāk nekā pirms gada. Pārvadājumu ienākumi saruka par 53%. Kopumā uzņēmuma zaudējumi šogad sasnieguši jau 5,8 miljardus dolāru. 2019. gadā uzņēmuma kopējie zaudējumi bija 8,5 miljardi dolāru.

"Uber" vadītājs Dara Hosrovšahi sacījis, ka pieprasījums pēc pārtikas piegādēm saglabājies spēcīgs, kaut arī valstis ir palielinājušas ierobežojumus, un tā ir cerīga zīme "Uber Eats" biznesam.

Savukārt pasažieru pārvadājumu biznesa pakalpojumi sarukuši gandrīz uz pusi, salīdzinot ar iepriekšējā gada līmeni, neskatoties uz situācijas uzlabošanos kopš pavasara.

Pieprasījums visvairāk atguvies Eiropā, savukārt uzņēmuma nozīmīgākajos tirgos - ASV un Kanādā - attīstība aizvien bremzējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!