Foto: Publicitātes foto
Ukraina ir salīdzinoši neliels Latvijas uzņēmumu eksporta tirgus, jo 2013.gadā tā bija tikai 21. lielākais Latvijas preču tirdzniecības partneris, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

"2013.gadā Latvija eksportēja uz Ukrainu preces 91,6 miljonu eiro vērtībā, kas bija 0,9% no kopējā Latvijas preču eksporta (importēja preces no Ukrainas 129,5 miljonu eiro vērtībā, kas bija 1% no kopējā importa). Līdz ar to, Ukraina ir salīdzinoši neliels Latvijas uzņēmumu eksporta tirgus - 2013.gadā Ukraina bija 21. lielākais Latvijas preču tirdzniecības partneris," norāda ekonomikas ministra padomniece Anna Kononova.

Neskatoties uz to, 2013.gadā ir vērojams gan preču eksporta, gan arī importa vērtības uz/no Ukrainas samazinājums, attiecīgi par 6,2% un 25,8%.

Ukrainas īpatsvars Latvijas preču un pakalpojumu eksportā ir ļoti mazs, bet atsevišķu preču eksports/imports ir saistīts ar reeksportu, pie tam preču ārējā tirdzniecība saglabāsies caur citiem kanāliem, piemēram, Krieviju, norāda ministrijā.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) piektdien lems par konkrētu sankciju sarakstu pret Ukrainu, to skaitā, iespējams, arī tāds, kas skars ekonomiku.

Šādā gadījumā tirdzniecības attiecības ar Ukrainu būtu jāierobežo arī Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!