Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ukrainu pārņēmušie nemieri jau atstājuši pirmo iespaidu uz valsts ekonomiku - strauji pieaudzis pieprasījums pēc ārvalstu valūtām un šī pieprasījuma apmierināšanai Ukrainas bankas jau gatavo papildu ārvalstu valūtas ievešanu valstī, vēsta Ukrainas laikraksts "Vesti".

"Patiešām, pieprasījums pēc dolāriem un eiro ir pieaudzis, to ne vienmēr pietiek visiem, jo ne visi finanšu uzņēmumi kopš piektdienas ir paspējuši pastiprināt kases. Tajā pašā laikā pārmērīga ažiotāža arī nav novērota," norādīja "Finrostbank" valdes priekšsēdētāja vietnieks Vasilijs Ņevmeržickis.

Tomēr finanšu uzņēmumi jau sākuši meklēt risinājumus un plāno palielināt skaidras valūtas piegādes valstī.

"Rīt [trešdien] Ukrainā tiks nogādāta jauna valūtas partija. Iedzīvotājiem nevajadzētu krist panikā, dolāru un eiro pietiks visiem," uzsvēra bankas "Finansi i kredit" valdes priekšsēdētāja vietnieks Igors Ļvovs, piebilstot, ka ASV dolāra partijas piegāde Ukrainā gaidāma arī otrdien.

Tajā pašā laikā nav attaisnojušās ekspertu bažas par Ukrainas iedzīvotāju vēlmi izņemt savus noguldījumus no bankām.

Analītiķi norāda, ka ukraiņi nav sākuši masveidā pieprasīt depozītu izņemšanu, lai gan daži noguldītāji nav vēlējušies pagarināt noguldījumus, kuru termiņš noslēdzies decembra sākumā.

Tomēr gadījumā, ja izcelšoties panika noguldītāju vidū, eksperti pieļauj, ka Ukrainas Centrālā banka varētu ieviest ierobežojumus priekšlaicīgai depozītu izņemšanai no bankām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!