Foto: Reuters/Scanpix

Finansiālu problēmu dēļ piektdien darbību apturējusi Ungārijas nacionālā aviokompānija "Malev", vēsta ārvalstu mediji.

"Pēc gandrīz nepārtrauktas 66 gadu darbības "Malev" vairs nelidos no 3.februāra," teikts kompānijas paziņojumā.

Kompānijas pārstāvji norādījuši, ka viņi nav spējuši tikt galā ar savu partneru finansiālajām pretenzijām un nostāties uz kājām pēc aptuveni 100 miljonu dolāru (ap 50 miljonu latu) zaudējumiem 2010.gadā.

"Īpašnieks par spīti tā ieinteresētībai vairs nespēj nodrošināt finanšu resursus aviosabiedrības darbībai pēc Eiropas Komisijas notiesājošā sprieduma," sacīts "Malev" paziņojumā.

Eiropas Komisija šā gada janvārī uzdeva Ungārijas pasažieru aviopārvadātājam atmaksāt valsts sniegto finansiālo palīdzību, ko kompānija saņēma no 2007. līdz 2010.gadam.

"Malev" jāatmaksā 130 miljoni eiro (91 miljons latu) – summa, kas ir līdzvērtīga uzņēmuma 2010.gada kopējiem ieņēmumiem.

Aviokompānija tika izveidota 1946.gadā. Dažus gadus atpakaļ par "Malev" investoriem kļuva Krievijas pilsoņi Aleksandrs un Boriss Abramoviči. Taču pēc bankrota "Malev" nonāca valsts īpašumā. Kompānijā nodarbina 2600 cilvēkus.

Jau vēstīts, ka no 2009.gada aprīļa līdz 2011.gada maijam Ungārijas aviosabiedrības "Malev" izpilddirektors bija Martins Gauss, kurš no pērnā novembra ir prezidents Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!