Foto: F64
Krievijas minerālmēslu ražotājs "Uralhim" plāno būvēt termināli Ustjlugas ostā, Ļeņingradas apgabalā, un līdz 2022. gadam pārtraukt sauso minerālmēslu pārkraušanu Rīgas ostā.

"Uralhim" parakstījis memorandu par termināļa būvēšanu Ustjlugā ar Krievijas loģistikas uzņēmumu "Ultramar", teikts abu uzņēmumu kopīgajā paziņojumā.

Jaunais terminālis dos iespēju "Uralhim" sauso kravu pārkraušanai vairs neizmantot Rīgas ostu, aģentūrai "Interfax" norādījis "Uralhim" ģenerāldirektors Sergejs Momcemlidze. "Mēs plānojam, ka tad, kad jaudas [Ustjlugā] sāks darboties, tās pilnībā nodrošinās mūsu sauso kravu pārkraušanas vajadzības. Pašlaik mēs caur Baltijas valstīm sūtām ne vairāk kā divus miljonus sauso minerālmēslu gadā," sacījis Momcemlidze.

Viņš arī informējis, ka jaunā termināļa Ustjlugas ostā nodošana ekspluatācijā paredzēta 2022. gadā un ka objekta investors būs "Ultramar", bet "Uralhim" nodrošinās divu miljonu tonnu minerālmēslu kravu plūsmu gadā.

Pašlaik "Uralhim" sausos minerālmēslus pārkrauj caur uzņēmuma "Riga Fertilizer Terminal" termināli Rīgas ostā. "Uralhim" šajā uzņēmumā pieder 51% akciju.

Vēl "Uralhim" pieder 55% akciju Ventspils ostas amonjaka pārkraušanas uzņēmumā "Ventamonjaks".

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas kompānijām dots rīkojums pārorientēt visas sausās kravas no Baltijas valstu ostām uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!