Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēdējo dienu laikā garākas kļuvušas kravas automašīnu rindas uz Lietuvas robežas ar Kaļiņingradas apgabalu un Baltkrieviju, informē Lietuvas Robežšķērsošanas infrastruktūras direkcija.

Trešdienas rītā Kībartu robežkontroles punktā pārbaudi iebraukšanai Kaļiņingradas apgabalā gaida apmēram 230 kravas automašīnas.

Tāpat palielinājusies arī kravas automašīnu plūsma uz robežas ar Baltkrieviju. Visgarākās rindas - ap 340 kravas automašīnām katrā - gaida Raigardas un Medininku robežkontroles punktos. Ap 200 automašīnu ir Lavoriškes robežkontroles punktā, bet Sačininkos rindā gaida vēl 160 kravas automašīnas.

Lietuvas Valsts robežsardzes departamenta Druskininku robežkontroles punkta priekšnieks Andrjus Beloručkins teica, ka pēc iepriekšējās starptautisko sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju paketes ieviešanas uz dažām nedēļām rindas izzudušas, bet tagad atkal ir atjaunojušās.

Viņš paskaidroja, ka rindas pieaug, jo palielinās pārvadāto preču apmērs, autovadītājiem izvairoties no vēl garākām rindām uz Baltkrievijas robežas ar Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!