Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijai nepieciešami aptuveni 400 000 kvalificētu imigrantu gadā, lai novērstu darbaspēka trūkumu, paziņojis Federālās Darba aģentūras (BA) vadītājs Detlefs Šēle.

"No mana viedokļa tas neattiecas uz patvēruma piešķiršanu, bet uz mērķtiecīgu imigrāciju, lai aizpildītu robus darba tirgū," otrdien publicētajā intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" norādījis Šēle. "No aprūpes un gaisa kondicionēšanas līdz loģistikai un augstskolām, kvalificētu darbinieku trūks visur."

Viņš noraidījis migrācijas ierobežošanu kā iespējamo darba tirgus problēmu risinājumu.

"Var paziņot - mēs nevēlamies ārzemniekus, taču tas nedarbojas," uzsvēris Šēle. "Fakts ir tāds, ka Vācijai trūks darbinieku."

Ņemot vērā demogrāfiju, šogad potenciālo strādājošo skaits attiecīgām profesijām tradicionāli piemērotā vecumā saruks par 150 000, norādījis BA vadītājs, piebilstot, ka tālākajos gados situācija būs vēl daudz dramatiskāka.

"Vācija šo problēmu var risināt, vienīgi apmācot nekvalificētos darbiniekus un cilvēkus, kuru darbavietas zudušas tehnoloģisko pārmaiņu rezultātā, ļaujot sievietēm, kas strādā nepilnu laiku, brīvprātīgi strādāt ilgāk, bet pats galvenais - ielaižot valstī imigrantus," uzskata Šēle.

Viņš paudis viedokli, ka darbaspēka trūkums būs galvenā problēma, kas jārisina nākamajai valdībai pēc septembrī gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!