Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas valdošās koalīcijas partijas ir vienojušās par jaunu ekonomikas stimulēšanas paketi 130 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu valsts ekonomikai atkopties no Covid-19 pandēmijas, trešdienas, 3. jūnija, vakarā paziņoja kanclere Angela Merkele pēc divas dienas ilgām sarunām.

Pakete ietver palīdzību problēmās nonākušām nozarēm, papildu finansējumu pašvaldībām augoša bezdarba apstākļos, un vienreizēju 300 eiro pabalstu par bērnu, kas jāizmaksā līdz ar citiem bērnu pabalstiem.

Tiks piedāvāti finansiāli stimuli, lai pamudinātu cilvēkus pirkt automašīnas un tādējādi atbalstīt Vācijai svarīgo autobūves nozari, tomēr tas attieksies tikai uz elektromobiļiem. Mazas emisijas benzīna un dīzeļa automašīnu iegāde šādi netiks stimulēta.

Pievienotās vērtības nodoklis (PVN) uz laiku tiks pazemināts no 19% līdz 16%. Samazinātā PVN likme saruks no 7% līdz 5%.

Jaunās stimulu paketes apmērs pārsniedza gaidīto. Iepriekš bija ziņots, ka partijas cer panākt vienošanos par stimulēšans pasākumiem apmēram 80 miljardu eiro apmērā.

Jaunā pakete papildina milzīgo Covid-19 budžetu, kas tika pieņemts martā, lai palīdzētu veselības aprūpes nozarei un uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!