Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas valdība piektdien, 13. martā, paziņojusi par "neierobežotu" kredītu pandēmijas skartajiem uzņēmumiem kā daļu no masveida palīdzības paketes, kuras vērtība ir vismaz pusmiljards eiro, informē "The Local".

"Kredītam, ko piedāvā (valstij piederoša attīstības banka) "KfW", nav augšējās robežas, tā ir vissvarīgākā ziņa," teic Vācijas finanšu ministrs Olafs Šolcs.

Garantijas 614 miljardu ASV dolāru apmērā bija tikai sākums, atzīmē Vācijas ekonomikas ministrs Peters Altmaiers. "Mēs apsolījām, ka neizgāzīsimies naudas vai politiskās gribas trūkuma dēļ. Tas nozīmē, ka nevienam veselības aprūpes uzņēmumam vai darbiniekam nevajadzētu nonākt nepatikšanās," viņš sacīja. "Vajadzības gadījumā mēs pārlādēsim savus ieročus," piebilda Altmaiers.

Palīdzības pakete pat tās pirmajā stadijā ir lielāka nekā tā, ko Vācijas valdības piedāvāja 2008. gada finanšu krīzes laikā. Šolcs uzsver, ka, ņemot vērā budžeta pārpalikumu, valsts tagad varētu darīt "to, kas tagad ir nepieciešams", lai nodrošinātu drošību uzņēmumiem un to darbiniekiem. "Mēs parādām, ka esam spēcīgāki par problēmu, ar kuru saskaramies," viņš teica. Palīdzības programmas, izmantojot "KfW", palīdz maziem, vidējiem un arī lieliem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!