Foto: Reuters/Scanpix

Līdz ar starptautiskās sabiedrības neatzīto referendumu un tai sekojošo vienošanos par Krimas pussalas pievienošanu Krievijai, Krimā mītošo ļaužu dzīvi satricinošās ikdienas likstas tikai "uzņem" apgriezienus.

Ārvalstu mediji ziņo, ka Itālijas "UniCredit Bank" Ukrainas meitasbanka "UkrSocBank" ir bloķējusi kredītlimitus visiem Krimā mītošajiem klientiem, to skaidrojot ar neskaidro situāciju Krimas Autonomajā republikā.

Šāds bankas lēmums nozīmē, ka Krimas iedzīvotāji, kas ir "UkrSocBank" klienti vairs nevarēs izmantot sev savulaik piešķirtos kredītkaršu limitus, taču jau iztērētie aizdevumi viņiem šā kā tā būs jāatmaksā.

Tikmēr "PrivatBank", kuras līdzīpašnieks ir nesen par Dņepropetrovskas apgabala gubernatoru nozīmētais Igors Kolomoiskis, savu darbību Krimā apturējusi jau 17. martā. Bankas preses dienests uzsver, ka "PrivatBank" darbība Krimas teritorijā tiks atjaunota tikai pēc tam, kad būs skaidri noteikts pussalas juridiskais statuss. Patlaban banka konsultējoties ar Krimas varas iestādēm, Ukrainas Nacionālo Banku un Krimas banku, jo spēkā esošie likumi liedz Ukrainas bankām "tieši" strādāt citu valstu teritorijās, bet Krievijas Federācija Krimu ir pasludinājusi par republiku.

Ņemot vērā to, ka bankas darbību Krimā tagad būšot jāsāk praktiski no jauna, "PrivatBank" apsverot iespēju pussalā veidot savu meitas banku.

Vairākas bankas, ieskaitot abas minētās, skaidras naudas izņemšanai Krimas teritorijā ir noteikušas ierobežojumus - klienti bankomātos var izņemt ne vairāk kā 500 grivnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!