Ja Eiropa Latvijas izkļūšanu no krīzes uzskata par veiksmes stāstu, tad tai ir nopietna problēma, intervijā “Spiegel Online” norādījis Grieķijas bijušais finanšu ministrs Janis Varufakis.

“Latvija ir slavēta par tās piekopto taupības politiku, un tieši tāpēc šī valsts to pieprasa arī no citiem,” sacījis eksministrs.

“Iemesli, kāpēc taupība Latvijā nostrādāja, nav tik viennozīmīgi – milzīga iedzīvotāju daļa krīzes laikā valsti pameta, tāpēc arī loģiski kritās bezdarbs,” vērtējis Varufakis, piebilstot, ka Latvijas bankas, pārvarot krīzi, atmazgājušas krievu mafijas naudu.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Latvijai izdevies tik straujš ekonomikas kāpums, Varufakis minējis, ka, viņaprāt, tas izskaidrojams ar zemas kvalitātes darba vietām.

“Darba vietas, kas tur tiek radītas, kvalitātes ziņā ir ļoti zemas. Ja Eiropa to uzskata par veiksmes stāstu, tad tai ir nopietna problēma,” sacījis bijušais Grieķijas finanšu ministrs.

Vēstīts, ka Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis jūlija sākumā paziņojis par savu demisiju, to pamatojot ar viņa nevēlamību sarunās ar kreditoriem.

Paziņojumā, ko Varufakis publicējis savā blogā, viņš uzsver, ka grieķu tautas lieliskais "nē" balsojums 5. jūlijā referendumā jāpārvērš situācijas risinājumā, kas viņa skatījumā ir vienošanās, kas ietver Grieķijas parāda restrukturizāciju, mazāk taupības pasākumu, ienākumu pārdali par labu mazturīgajiem un reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!