Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais sūtījumu piegādes uzņēmums "Venipak" investēs 1,5 miljonus eiro Lietuvas noliktavas automatizācijā, informē uzņēmums.

Šogad uzņēmums plāno veikt arī papildu investīcijas jaunā "Fulfillment" centrā netālu no Varšavas, Polijā. Tas būs risinājums Baltijas valstu e-komercijas uzņēmumiem, kuri savas preces piegādā visā Eiropā. Centrs nodrošinās visus e-komercijai nepieciešamos pakalpojumus, tostarp uzglabāšanu un piegādi.

Dati rāda, ka, salīdzinot ar 2019. gadu, pagājušajā gadā Eiropas loģistikas telpu piepildījums pieauga par 16%. ASV un Āzijas valstīs attiecīgi par 21% un 32%. Savukārt brīvo noliktavu apmēri Eiropā ir samazinājušies līdz rekordzemam līmenim – aptuveni 5% ("The Economist"). Arī Baltijas valstīs novērojams pieaugošs pieprasījums pēc noliktavu telpām, taču esošais piedāvājums to nespēj apmierināt. Jaunu noliktavu celtniecība aizņem laiku un finanšu resursus, kas mazākiem un strauji augošiem tirgotājiem nav labākais risinājums.

"Pēdējo divu gadu laikā iepirkšanās internetā un attiecīgi preču apjoms ir pieaudzis straujāk nekā prognozēts. Pēc mūsu aprēķiniem, e-komercijas attīstība un piegādes serviss attīstās par pieciem gadiem ātrāk nekā tas būtu noticis normālos apstākļos. Jau pašlaik Eiropā nepietiek telpu tam preču apjomam, kāds reāli būtu nepieciešams. Tādēļ moderna un automatizēta noliktava ļaus apkalpot līdz pat 50% vairāk e-komercijas klientu Baltijas valstīs un ļaus ietaupīt loģistikas izmaksas," skaidro "Venipak" vadītājs Justs Šablinsks (Justas Šablinskas).

2020. gadā "Venipak" Latvijas klientiem piegādāja par 45% vairāk paku, 2021. gada pirmajā ceturksnī – par 54% vairāk, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!