Foto: DELFI

Itālijas speciālā Finanšu gvardes apakšvienība otrdien veica vērienīgu operāciju ar nosaukumu "Miljards", kurā atklāja uzņēmumu grupu, kas ar savu nelikumīgu darbību nesa valsts budžetam kaitējumu vairāk nekā 1,7 miljardu eiro apmērā, paziņoja Itālijas nodokļu policijas preses dienests.

Divu Romas uzņēmēju krāpnieciskā shēma darbojās kopš 2001. gada. Viņi izmantoja viltotus rēķinus, kurus izlika starpnieku firmām, kas piedāvā ēku tīrīšanas un drošības pakalpojumus.

Viltotie rēķini izmantoti lielu naudas summu pārsūtīšanai uz uzņēmumu kontiem, pēc kā no tiem tika izņemta nauda un no Itālijas izvesta uz Sanmarīno un Luksemburgu. Pēc tam uzņēmumi pasludināja sevi par bankrotējušiem, bet viņu vietu ieņēma jaunas, tikko radītas firmas.

Operācijā ar nosaukumu "Miljards" bija iesaistīti ap 70 drošības iestāžu darbinieki, kuri veica kratīšanas Lacio, Lombardijā, Pjemontē, Veneto un Sardīnijā. Operācijas laikā konfiscēti 90 nekustamā īpašuma objekti, divas kompānijas un vairāk nekā 100 banku konti ar kopējo summu vairāk nekā 100 miljoniem eiro.

Bez tam aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, nepatiesu bankrotu un naudas atmazgāšanu aizturēti 62 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!