Foto: DELFI

Igaunijas identitātes pārbaudes jaunuzņēmums "Veriff" piesaistījis 100 miljonus dolāru investīciju. Investīciju raunda ietvaros uzņēmuma vērtība pieaugusi līdz 1,5 miljardiem dolāru (1,3 miljardiem eiro), kas tam ļāvusi kļūt par sesto Igaunijas vienradzi.

"Veriff" plāno izmantot piesaistīto naudu pētniecībai un attīstībai, kā arī darbinieku algošanai. Šobrīd uzņēmumā strādā 360 darbinieki no 46 valstīm.

Investīciju raundā piedalījās ASV investīciju kompānijas "Tiger Global" un "Alkeon", kā arī investēja "Veriff" līdzšinējie investori – "IVP" un "Accel".

Pērn "Veriff" divkāršoja savu biznesa apjomu globāli, bet ASV – vairāk nekā 20 reizes. Uzņēmuma globālā klientu bāze pieauga par 150%, un lielākais pieaugums bija tieši ASV tirgū. Visvairāk pagājušajā gadā pieauga interese par "Veriff" tehnoloģijām finanšu pakalpojumu nozarē.

"Nepieciešamība pēc drošas identitātes pārbaudes ir lielāka nekā jebkad agrāk. Uzņēmumiem arvien biežāk nākas pārliecināties gan par savu darbinieku identitāti, gan atpazīt lietotāju vecumu dažādās platformās, gan piedāvāt tiešsaistes pakalpojumus pēc iespējas drošāk un pārredzamāk," teic "Veriff" dibinātājs un vadītājs Kārels Kotkass (Kaarel Kotkas).

Igaunijā līdz šim bija jau pieci vienradži – "Skype", "Wise", "Pipedrive", "Bolt" un "Playtech". Turklāt igauņu līdzdibināti ir vēl trīs vienradži: Londonā bāzētais apdrošināšanas jaunuzņēmums "Zego", ASV "ID.me", kas piedāvā verifikācijas risinājumus, kā arī Norvēģijas e-komercijas uzņēmums "Gelato".

"Veriff" tika dibināts 2015. gadā, uzņēmuma klienti ir starptautiski uzņēmumi, galvenokārt no finanšu tehnoloģiju, kriptoaktīvu un mobilitātes nozares. Uzņēmums investīcijās ir piesaistījis 200 miljonus dolāru, investoru vidū ir "Accel", "Alkeon", "IVP", "Mosaic Ventures", "Nordic Ninja", "Tiger Global", "Y Combinator", Tāvets Hinrikus un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!