Foto: PantherMedia/Scanpix

Līdz ar aukstāka laika iestāšanos un atbilstošu elektroenerģijas patēriņa pieaugumu vidējā elektroenerģijas cena Lietuvā nedēļas laikā cēlusies par 16%, bet aizvadītā gada laikā kritusies par 17%. Elektroenerģijas biržā "Nord Pool Spot" Lietuvas tirdzniecības zonā tā pagājušajā nedēļā sasniedza 36,1 eiro par megavatstundu (MWh).

Nedēļas laikā elektroenerģijas patēriņš Lietuvā pieaudzis par 11%, bet vēja enerģijas īpatsvars kopējā patēriņā sarucis no 13 līdz 5%, paziņojis uzņēmums "Litgrid". Turklāt no 1. janvāra Lietuva slēgusi Viļņas trešo termoelektrostaciju, kas bija lielākā valstī un pēdējo nedēļu laikā ražoja aptuveni 7% no visas patērētās elektroenerģijas.

Pagājušajā nedēļā Lietuva importēja 75% no kopējā patēriņa. 41% tika importēts no Ziemeļvalstīm, 25% - no Polijas, bet pārējā daļa - no trešajām valstīm.

Latvijas un Igaunijas starpsavienojumu caurlaidība no 28.decembra līdz 3.janvārim izmantota vidēji par 91%, Lietuvas un Latvijas - par 31%, Lietuvas un Baltkrievijas - par 4% un Lietuvas un Polijas - par 82%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!