Kamēr Eiropa un Atēnas cenšas panākt vienošanos, kas novērstu Grieķijas krīzes saasināšanos un iespējamo izstāšanos no eirozonas, Atēnu iedzīvotāji pauduši bažas par Grieķijas lūgumu pagarināt aizdevumu programmas termiņu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Grieķijas lūgums pagarināt aizdevumu programmas termiņu par sešiem mēnešiem Eirogrupas sanāksmē tiks izskatīts piektdien, ziņo Eiropas Savienības (ES) preses pārstāve. Turklāt Grieķijas jaunā valdība vēlas iegūt termiņa pagarinājumu bez nepieciešamības ievērot līdzšinējās glābšanas programmas bargos nosacījumus.

Savukārt Vācija jau noraidījusi Grieķijas lūgumu, liecina "The Financial Times" informācija.

Lai arī Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis paudis pārliecību, ka iesniegtais ierosinājums apmierinās gan grieķu pusi, gan Eirogrupu, Atēnu iedzīvotāji uzskata, ka jāpiekāpjas būs arī Grieķijai. "Man ir bail. Man ir bail par to, kā rīkosies mūsu partneri, mani tas tiešām biedē. Viņi neizrāda, ka ir grieķu pusē. Protams, mēs arī esam rīkojušies neuzmanīgi, bet mēs neprasām neko pārāk sliktu," vēsta Atēnu iedzīvotājs Janis Panagiopolos. 

Pensionārs Kostas pauž uztraukumu par iespējamām izmaiņām. "Esmu noraizējies, es vēlos arī turpmāk saņemt pensiju eiro banknotēs," atklāj Kostas.

Daļa iedzīvotāju uzskata, ka vienošanās tiks panākta, veidojot kompromisu. "Es redzu, ka jaunā valdība pilda savus solījumus, es redzu, ka viņi ir nemainīgi. Tādēļ es uzskatu, ka no Eiropas puses būs kompromiss," stāsta Atēnu iedzīvotājs Sotiris. "Es ticu, ka viņi nāks viens otram pretī. Grieķijai arī būs jāatsakās no dažām prasībām," papildina Sotiris.

Pašreizējās programmas termiņš beidzas 28.februārī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!