Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pasaulē ceturtais lielākais auto gigants "Stellantis" brīdinājis par situāciju, kas apdraud auto tirgu, ziņo "Bloomberg".

"Stellantis" automašīnu grupā ietilpst 16 auto zīmoli, no kuriem populārākie ir "Citroën", "Fiat", "Jeep", "Opel", "Maserati" un "Peugeot".

Elektroautomobiļu cenas joprojām ir augstākas nekā automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem. Cenu starpība pēdējā laikā gan nav samazinājusies, bet pieaugusi. Un tā var turpināt palielināties, jo elektroautomobiļiem nepieciešamo izejmateriālu cenas joprojām ir augstas.

"Jaunu benzīna un dīzeļa automašīnu pārdošanas aizliegums Eiropā no 2035. gada sliktākajā gadījumā var izraisīt visa automašīnu tirgus sabrukumu," sacījis Arnauds Debufs, "Stellantis" ražošanas vadītājs. "Tas būs liels izaicinājums," viņš piebildis.

Draudus izjūt arī "Stellantis", lai gan grupas mērķis ir līdz 2030. gadam samazināt elektroautomobiļu ražošanas izmaksas par 40 procentiem.

Iepriekš "Stellantis" kritizējusi lēmumu pieņēmējus, kas grib pielikt punktu automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem. "Stellantis" vadītājs Karloss Tavaress sacījis, ka automašīnu elektrifikācija nav nozares, bet gan politiķu izvēlētais ceļš.

"Stellantis" solījis līdz 2030. gadam laist klajā 75 pilnībā elektriskus auto modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!