Foto: Publicitātes foto/Deep Tech Atelier

Cilvēces sapņi par ceļojumiem kosmosā ir seni, taču nu tie tuvojas realitātei. Lai gan šobrīd kosmosa tūrismu varētu atļauties tikai miljardieri, japāņu uzņēmējs Jasunori Jamazaki uz to arī cer un jau sācis sarunas ar komerciālajiem kosmosa uzņēmumiem, lai drīzumā sāktu plānot un būvēt viesnīcu kosmosā.

Viņaprāt, tehnoloģijas, lai viesnīca varētu riņķot ap Zemi, ir jau pieejamas, bet Mēness viesnīcas problēmas tiks atrisinātas tuvākajās desmitgadēs.

Kosmosa izklaide. Interesants vārdu savienojums, mēs esam runājuši par raktuvēm kosmosā, par kosmosa privatizāciju, reklāmas plakātiem, kas apriņķo Zemi, utt. Ko jums nozīmē kosmosa izklaide?

Es gribu dot cilvēcei iespēju uzlūkot kosmosu kā ceļojuma galamērķi. Piemēram, ja tagad plānojat atvaļinājumu, jūs varbūt gribat doties uz Grieķiju sauļoties vai uz Tokiju apskatīt pokemonus. Nākotnē, es ceru, kosmoss kļūs par tādu pašu ceļojuma galamērķi. Es gribu tur izveidot viesnīcu. Tāpēc es izveidoju kompāniju, kas fokusējas uz kosmosa izklaides nozari. 

Pēc cik gadiem plānots projektu realizēt, kāds ir laika logs?

Pamatā ir trīs fāzes. Šobrīd es strādāju pie viesnīcu projekta uz Zemes. Mums ir viesnīcas vairākās vietās – mēs izskatām arī Latviju kā vienu no iespējām. Gribam būvēt viesnīcas vietās, kur ir skaista daba. Lielākā daļa projektu šobrīd ir Japānā, bet mēs meklējam arī citas vietas – Itāliju, Latviju. 
Taču pēc tam, kad pabeigsim Zemes segmentu, mēs pievērsīsimies zemajai orbītai. Darbu pie projekta mēs gribam uzsākt pēc pieciem gadiem. Nevis atvērt viesnīcu, bet uzsākt projektu!
Pēc tam, pēc desmit gadiem, mēs uzsāksim projektu, lai izveidotu viesnīcu uz Mēness virsmas. Izklausās traki, bet mēs to domājam nopietni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!