Foto: LETA

No otrdienas, 7. aprīļa, par jauno "Maxima Grupe" un tā meitas uzņēmuma "Franmax" vadītāju kļūs Jurgita Šlekite, kas šajā amatā nomainīs Andri Vilcmeieru, kurš uzņēmumu vadīja attālināti un tagad to atstāj, informēja kompānijā.

Līdz ar šo maiņu Šlekite atgriežas arī "Maxima Grupe" valdē, informēja grupā.

Vilcmeiers, kurš iepriekš bija "Maxima Latvija vadītājs, "Maxima Grupe" valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts marta vidū, liecina aģentūras LETA arhīvs.

"Šobrīd "Maxima" un tās darbinieki ir pirmajās frontes līnijās cīņā ar vīrusu. Andris veiksmīgi pārņēma "Maxima Grupe" vadību, taču mēs saprotam, ka vadīt uzņēmumu, atrodoties citā valstī, nav labākais risinājums šajā kritiski svarīgajā laikā. Man nav šaubu, ka sarežģītos apstākļos Jurgita Šlekite nodrošinās optimālu darba pārvaldību visā uzņēmumu grupā," pauda uzņēmuma vienīgā akcionāra "Vilniaus Prekyba" valdes priekšsēdētājs Mants Kuncaitis. Viņš arī pateicās Vilcmeieram par viņa ieguldījumu "Maxima" darbā piecu gadu garumā.

"Maxima Grupe" jaunā vadītāja teica, ka uzņēmumam vairāk nekā jebkad agrāk ir jārīkojas bez kavēšanās, lai gādātu par darbiniekiem un piepildītu klientu vajadzības. "Es novērtēju šīs situācijas nopietnību un esmu pateicīga par man izrādīto uzticību," viņa teica.

Šlekite strādā "Maxima Grupe" kopš 2008. gada. Šajā laikā viņa ir ieņēmusi dažādus vadošus amatus, bijusi "Maxima Grupe" padomes locekle, meitas uzņēmuma "Franmax" vadītāja, kā arī "Vilniaus Prekyba" valdes locekle.

Šlekitei ir Viļņas Universitātē iegūts grāds tiesību zinātnēs, kā arī Baltijas vadības institūtā ("Baltic Management Institute") iegūts grāds. Pašreizējai "Maxima Lietuva" vadītājai Jolantai Bivainitei ir uzticēts vadīt "Maxima Grupe" valdi. "Maxima

Grupe" valdei pievienosies arī "Maxima Bulgaria EOOD" vadītājs Petars Pavlovs, lai turpmāk stiprinātu grupas vadību un optimizētu lēmumu pieņemšanu.

Tādējādi 'Maxima Grupe" jaunās valdes sastāvu veidos Jolanta Bivainite, Jurgita Šlekite, Arūns Zimnicks, Viktors Troicins, Edvins Volks, Petars Pavlovs un Vitālijs Rakovskis.

"Maxima Grupe" pieder mazumtirdzniecības veikalu tīkls Baltijas valstīs "Maxima", "Stokrotka" - Polijā un "T-Market" - Bulgārijā, kā arī e-tirdzniecības uzņēmums "Barbora", kas strādā visās Baltijas valstīs.

"Maxima Grupe" konsolidētie ieņēmumi 2019. gada pirmajā pusē auga par 23,9% salīdzinājumā ar iepriekšējā līdzīgu periodu, un veidoja 1,9 miljardus eiro. Šajā laika posmā grupa fiksētos aktīvos ieguldīja vairāk nekā 49 miljonus eiro.

"Maxima Grupe" ir "Vilniaus Prekyba" grupas sastāvdaļa. "Vilniaus Prekyba" kontrolē un vada meitas uzņēmumu grupu, kas pārvalda mazumtirdzniecības veikalu tīklus un aptiekas, kā arī nekustamā īpašuma attīstības un pārvaldes uzņēmumus Baltijas valstīs, Zviedrijā, Polijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!