Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas autobūves uzņēmums "Volkswagen" otrdien paziņoja, ka turpmākajos gados pārejā uz elektrisko automobiļu ražošanu investēs 122 miljardus eiro.

"Volkswagen" norāda, ka laika periodā no 2023.gada līdz 2027.gadam kopējais investīciju apjoms paredzēts 180 miljardu eiro apmērā, no kura 68% tiks atvēlēti elektrifikācijai un digitalizācijai.

Turklāt uzņēmuma kopējās investīcijas ir par 13% lielākas salīdzinājumā ar iepriekšējo daudzgadu investīciju plānu, kurā nākotnes tehnoloģijām tika atvēlēti aptuveni 56% no kopējām investīcijām.

"Jau 2025.gadā tiek prognozēts, ka katrs piektais uzņēmuma pasaulē pārdotais automobilis būs ar elektrisko piedziņu," vēstī autoražotājs.

"Volkswagen" norāda, ka investīciju palielināšana skaidrojama ar tā plāniem uzbūvēt vairākas akumulatoru ražotnes, kā arī ar izdevumiem, lai iegūtu akumulatoriem nepieciešamos izejmateriālus.

Uzņēmums pirmdien paziņoja, ka tā pirmā akumulatoru ražotne Ziemeļamerikā tiks celta Kanādas Ontārio provincē. Vienlaikus "Volkswagen" jau strādā pie plāniem uzbūvēt trīs akumulatoru ražotnes Vācijā, Spānijā un Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!