Vācijas autoražotājs "Volkswagen" otrdien atklājis, ka programmatūra, kas kļūdaini nosaka kaitīgo izmešu datus, ierīkota vismaz 11 miljoniem auto visā pasaulē, vēsta "The Wall Street Journal".

Tāpat kompānija paziņojusi, ka no šī gada plānotās peļņas pārvirzīs vismaz 6,5 miljardus eiro, lai nomaksātu ar skandālu saistītās izmaksas.

Vēstīts, ka ASV Tieslietu ministrija sākusi kriminālizmeklēšanu pret Vācijas autobūves koncernu "Volkswagen", kas atzinis, ka tas sistemātiski pārkāpis valsts gaisa piesārņojuma prasības, pirmdien vēsta mediji.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka, klajā nākot ziņām par nepareiziem datiem "Volkswagen" automašīnu izplūdes gāzu kontrolē, Vācijas autobūves kompānijas akciju cena pirmdien samazinājusies par 22,2%,.

Vērtības straujais kritums piedzīvots pēc ziņām, par to, ka daļa no "Volkswagen" dīzeļdzinēju auto ASV ir aprīkota ar programmatūru, kas uzrāda nepatiesus datus par izplūdes gāzu emisiju.

Normālā braukšanas režīmā mašīnas, kas aprīkotas ar kļūdaino programmatūru, legālo gāzes emisijas apjomu pārsniegušas no desmit līdz pat 40 reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!