ASV datorkompānija "Yahoo Inc." svētdien paziņoja par tās vadītāja Skota Tompsona atkāpšanos pēc skandāla, kuru izraisīja viņa CV iekļauta nepatiesa informācija par iegūto izglītību.

Tompsons atkāpās pēc nedaudz vairāk kā četriem mēnešiem šajā amatā, un par kompānijas pagaidu vadītāju kļuva Ross Levinsons, kurš līdz šim atbildēja par kompānijas globālo mediju nozari.

Hedžfonda "Third Point" vadītājs Daniels Lēbs pirms nedēļas nāca klajā ar pierādījumiem, ka Tompsonam ir augstskolas diploms tikai grāmatvedībā, nevis grāmatvedībā un datorzinātnēs. Kad Tompsons janvārī tika iecelts par "Yahoo" vadītāju, kompānija bija publiski paziņojusi par viņa iegūtu augstāko izglītību arī datorzinātnēs.

"Yahoo" bija spiesta atzīt savu kļūdīšanos, bet paziņoja, ka tā nav bijusi tīša un 54 gadus vecais Tompsons, kurš pirms "Yahoo" vadīja interneta maksājumu firmu "PayPal", tomēr ir augsti kvalificēts vadītājs ar lielisku darba pieredzi.

Tompsons, sniedzot paskaidrojumus par notikušo, uzstāja, ka sarunās par pāriešanu darbā uz "Yahoo" vispār nav sniedzis savu CV vai informāciju par gūto izglītību.

Sākoties skandālam, vispirms atkāpās direktoru padomes locekle Petija Hārta, kura bija tieši atbildīga par jauna kompānijas vadītāja meklēšanu.

Tompsons "Yahoo" vadītāja amatā centās samazināt firmas tēriņus, samazinot darbavietu skaitu par 2000 jeb 14%, lai uzlabotu firmas darbības rādītājus un panāktu tās akciju cenas palielināšanos.

Lēbs pēc Tompsona demisijas iegūs vietu "Yahoo" direktoru padomē, ko viņš pirms tam vairākus mēnešus neveiksmīgi mēģināja iegūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!