Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas interneta gigants "Yandex" vēlas saņemt Krievijas prezidenta Vladimira Putina akceptu pārdot biznesu šajā valstī, un atdalīt savus galvenos starptautiskos projektus, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, raksta "Financial Times".

Uzņēmums neoficiāli piesaistījis valsts bijušo finanšu ministru Alekseju Kudrinu, lai panāku principiālu Putina apstiprinājumu restrukturizācijas plānam, teikts ziņojumā.

Ja Putins sniegs savu galīgo piekrišanu, paredzams, ka Kudrins atstās savu pašreizējo amatu Revīzijas palātā, lai ieņemtu vadošu amatu "Yandex", raksta "Financial Times".

Izmaiņu rezultātā "Yandex" Nīderlandes holdinga kompānija varētu aiziet no Krievijas tirgus pārdodot visu savu biznesu, izņemot četru galveno struktūrvienību starptautiskās nodaļas.

"Yandex" nav atbildējis uz "Reuters" lūgumu komentēt šīs ziņas.

"Yandex", ko bieži dēvē par Krievijas "Google", pēdējos mēnešos nav veicies visai labi, ņemot vērā Maskavas pieaugošo izolāciju pēc iebrukuma Ukrainā.

Augustā valsts kontrolētais uzņēmums VK, kuram ir cieša saikne ar Putinu, iegādājās "Yandex" ziņu portālu un mājaslapu. Apmaiņā pret to "Yandex" no VK iegādājās pārtikas piegādes uzņēmumu "Delivery Club", lai koncentrētos uz tādām biznesa jomām kā pārtikas piegāde un kopbraukšana.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!