Foto: AFP/Scanpix

Lielākā sociālā tīkla "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs saskaņā ar "Forbes" datiem kļuvis par trešo visbagātāko IT nozares uzņēmēju. Tomēr gada laikā viņš nopelnījis trīs reizes vairāk par "Microsoft" dibinātāju Bilu Geitsu, kurš ir šī saraksta pirmajā vietā.

Pērn šajā reitingā Zakerbergs bija sestajā vietā, bet pēdējā gada laikā viņš ir nopelnījis vairāk par citiem amerikāņu IT nozares uzņēmējiem - viņa kapitāls palielinājies no 15 līdz 34 miljardiem ASV dolāru.

Interesanti, ka Zakerbergs sekojis citu tehnoloģiju gigantu vadītāju piemēram un par pagājušo gadu pamatalgā saņēmis vien vienu dolāru.

Analītiķi gan norāda, ka Zakerbergs šādu niecīgu pamatalgu var atļauties, jo viņam piederošo "Facebook" akciju vērtība veido aptuveni 27 miljardus dolāru.

Pagājušajā gadā kopumā Zakerbergs atalgojumā gan saņēmis 653 165 dolārus, kas ir mazāk salīdzinājumā ar 1,99 miljoniem dolāru 2012.gadā.

"Facebook" skaidro, ka lielākā daļa no šī atalgojuma izmantota, lai maksātu par lidojumiem privātajās lidmašīnās, kas nepieciešams drošības apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!