Foto: AFP/Scanpix
Zambijas prezidents Edgars Lungu (redzams fotogrāfijā) svētdien lūdza Dieva palīdzību nacionālās valūtas kursa krituma apturēšanai, un lūgšanas par to notika visā valstī.

Svētdiena bija izsludināta par nacionālo lūgšanu dienu, kuras laikā bija slēgti bāri un atceltas futbola spēles.

Zambijas valūtas kvačas kurss pret ASV dolāru kopš gada sākuma ir krities par 45%, krasi samazinoties valsts galvenās eksportpreces vara cenām.

Zambijā ir pieaugušas pārtikas cenas, un zems ūdens līmenis Karibas ezerā, kura hidroelektrostacijas nodrošina lielu daļu valstī saražotās elektrības, ir izraisījis elektroenerģijas trūkumu.

"Mūsu Dievs ir sadzirdējis mūsu kliedzienus, viņš ir piedevis mums mūsu grēkus, un mēs esam pārliecināti, ka viņš dziedinās mūsu valsti, mums saskaroties ar nopietniem sociāli ekonomiskiem izaicinājumiem,” sacīja Lungu, uzrunājot apmēram 5000 Zambijas pilsoņu saietu, starp kura dalībniekiem bija eksprezidenti Kennets Kaunda un Rupija Banda.

Lungu arī aicināja pilsoņus ar “spožām idejām” palīdzēt valdībai.

"Ir daudzi ar spožām idejām, lai viņi nāk klajā, mums ir atklāta valdība,” prezidents sacīja, uzrunājot pūli galvaspilsētā Lusakā.

"Jūs visi zināt, ka Dievs ir mīlestība, un es aicinu jūs visus darīt visu iespējamo un atstāt pārējo Dieva ziņā,” teica Lungu.

Pirmais Zambijas prezidents Kaunda lūdza Dievu palīdzēt Lungu atrisināt valsts problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!