Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskais apģērbu koncerns "Inditex" ir pievienojies programmai "Fur Free Retailer", pilnībā atsakoties no kažokādu tirdzniecības ētisku apsvērumu dēļ, biznesa portālu "Nozare.lv" programmas vadītāja Latvijā Anna Suhovejeva.

Starptautiskais apģērbu koncerns “Inditex”, kuram pieder 6000 veikalu visā pasaulē un 13 veikali Latvijā, tostarp pazīstamie zīmoli “Zara”, “Bershka”, “Stradivarius”, “Pull&Bear” un “Massimo Dutti”, pilnībā atsakās no kažokādu tirdzniecības ētisku apsvērumu dēļ, pievienojoties programmai "Fur Free Retailer” un parakstot vienošanos par kažokādu nepārdošanu savos veikalos.

"Inditex” rīcība ir skaidrs mājiens atlikušajai modes industrijas daļai, kas vēl nav atteikusies no kažokādām. Programmai "Fur Free Retailer” ir pievienojušies jau 300 zīmolu, un sagaidām, ka 2014. gadā šo lēmumu pieņems vēl daudz uzņēmumu, informē "Fur Free Alliance” priekšsēdētājs Jo Vindings.

"Inditex” tagad ir uzskatāms par nozares vadošo koncernu dzīvnieku aizsardzības jautājumos.

"Fur Free Alliance” ir starptautiska dzīvnieku aizsardzības organizāciju apvienība, kuras mērķis ir pārtraukt dzīvnieku izmantošanu un nogalināšanu viņu kažoku dēļ, jo ir morāli nepieņemami izmantot jebkuru dzīvnieku šādam nolūkam.

Latvijā “Fur Free Retailer” programmu pārstāv organizācija “Dzīvnieku brīvība”, kas pērn pievienojās “Fur Free Alliance”, bet šī gada janvārī kopā ar lielākajām Latvijas dzīvnieku un vides aizsardzības organizācijām līdzdibināja apvienību “Sabiedrība pret kažokādām”.

"Inditex” apvieno vairāk nekā 100 uzņēmumu, kas nodarbojas ar apģērbu dizainu, ražošanu un pārdošanu, un šo zīmolu veikali atrodas piecos kontinentos, vairāk nekā 400 pilsētās. Uzņēmums savu darbību uzsāka 1975.gadā Korunjā, Spānijā. Pašlaik "Inditex” pieder vairāk nekā 6000 veikalu visā pasaulē un 13 veikali Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!