Foto: EPA/Scanpix/LETA

Aizvadītajā gadā milzu popularitāti guvusī tiešsaistes sazvanu platforma "Zoom" ASV panākusi izlīgumu tiesas prāvā, kurā tā vainota savu klientu datu nodošanā trešajām personām. Izlīgums kompānijai izmaksās 86 miljonus ASV dolāru, ziņo BBC.

"Zoom", kas pandēmijas laikā kļuva par vieno no izmantotākajām lietotnēm visā pasaulē, izstrādātāju uzņēmums tika apsūdzēts par savu lietotāju datu neaizsargāšanu un kopīgošanu ar "Facebook", "Google" un "LinkedIn". Tāpat uzņēmums tika vainots maldināšanā, ka platforma ir aizsargāta un konferencēs nevar ielauzties trešās personas.

Lai gan uzņēmums norādīja visus pārmetumus, tas ir piekritis samaksāt ievērojamo naudas summu, lai tiesas prāva, kas uzsākta pērnā gada martā, tiktu izbeigta.

Advokāti, kuri pārstāv cietušos - ASV iedzīvotājus, kas abonēja "Zoom" pakalpojumus - apgalvo, ka abonenti izņēmuma radīja 1,3 miljardu lielu peļņu, bet uzņēmums nespēja nodrošināt solīto drošību.

Tiek minēti gadījumi, kad, piemēram, ASV restorānu ķēdes "Chipotle" virtuālajā pasākumā ielauzās hakeris, kas pasākuma laikā sāka pārraidīt pornogrāfiju.

Vienošanos par lietas izbeigšanu vēl ir jāapstiprina tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!