Foto: Shutterstock

"Сева-Cева Новгородцев, город Лондон, Би-би-си!" – šis krievu vecmāmiņu balsīs iedziedātais radio džingls dažam astoņdesmitajos gados augošam jauneklim bija signāls, ka drīz pusstundu varēs dzirdēt Sevas Novgorodceva entuziasma pilno balsi un ironiskiem komentāriem bagātinātos stāstus par to, kas līdz sāpēm mums visiem pietrūka – rokmūziku. Fakts, ka BBC pārraide no Londonas tika aizliegta, tikai palielināja romantiku – tas bija ne tikai intriģējoši, bet tas arī izraisīja vieglas trīsas, zinot, ka dari kaut ko neatļautu... Un tomēr mēs gribējām dzirdēt, klausīties un dejot...

"Delfi Bizness" katru sestdienu publicē slavenu uzņēmumu neparastās vēstures līkločus rubrikā "Zīmola stāsts". Visus šīs sērijas stāstus vari izlasīt šeit.

BBC ("British Broadcasting Corporation") ir pasaulē lielākā mediju korporācija, kas ietver radio, televīziju un interneta apraides un informācijas portāla "BBC Online". BBC pārraida un sniedz informāciju gan Lielbritānijai, gan pasaulei. BBC šobrīd sasniedz simtiem miljonu mājsaimniecību, ievērojami apsteidzot savu tuvāko konkurentu – amerikāņu ziņu kompāniju CNN.

Pašlaik BBC nav ne privāts, ne publisks uzņēmums, bet tam nav akcionāru un tas darbojas saskaņā tikai un vienīgi ar saviem statūtiem ("Statutory Corporation"), un tā augstākā pārvaldes institūcija ir "pārvaldnieku padome" ("Board of Governors"), kas sastāv no 12 pilnvarotajiem, kurus iecēlusi karaliene pēc Apvienotās Karalistes valdības ieteikumiem. Tomēr šis stāsts sākās kā privāts uzņēmums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!