Foto: Raivis Vilūns

"Amazon" īpašnieks Džefs Bezoss, kurš ceturto gadu pēc kārtas ir atzīts pa pasaulē bagātāko cilvēku, jau ilgstoši ir metis acis uz kosmosa nozari. Pagājušajā nedēļā Bezoss veica lidojumu izplatījumā. Viņa kompānija "Blue Origin" arī piedalījās NASA sludinātajā konkursā par Mēness atkārtotas iekarošanas programmai vajadzīgā kosmosa kuģa izstrādi, taču zaudēja "SpaceX". Taču šonedēļ ASV mediji ziņoja, ka Bezoss nosūtījis NASA direktoram vēstuli ar piedāvājumu segt kuģa būves izmaksas divu miljardu apmērā, ja kosmosa aģentūra piešķirt kontraktu arī "Blue Origin".

Viens no zināmākajiem ir inženieris Īlons Masks, kura uzņēmums "SpaceX" aizvadītajos gados sevi ir pierādījis kā uzticamu partneri ASV kosmosa izpētes aģentūrai NASA un citu lielvalstu programmām. Taču "Amazon" īpašnieks Džefs Bezoss, kurš, ka liecina "Forbes" ir vērts 177 miljardu ASV dolāru un ceturto gadu pēc kārtas ir atzīts pa pasaulē bagātāko cilvēku, arī jau ilgstoši ir metis acis uz kosmosa nozari. Pagājušajā nedēļā Bezoss veica lidojumu izplatījumā ar kosmosa kuģi "New Shepard", kas ražots viņa uzņēmumā "Blue Origin". Lidojums ilga 10 minūtes.

"Blue Origin" arī piedalījās NASA sludinātajā konkursā par Mēness atkārtotas iekarošanas programmai vajadzīgā kosmosa kuģa izstrādi, taču zaudēja Maska "SpaceX". NASA līdzekļu trūkuma dēļ kontraktu varēja piešķirt tikai vienai kompānijai. Taču šonedēļ ASV mediji ziņoja, ka Bezoss nosūtījis NASA direktoram vēstuli ar piedāvājumu segt kuģa būves izmaksas divu miljardu apmērā, ja kosmosa aģentūra piešķirt kontraktu arī "Blue Origin".

Respektīvi pasaules bagātākais cilvēks gatavs piemaksāt par iespēju būvēt raķetes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!