Foto: Raivis Vilūns

Krievija nu ir nobloķējusi naftas eksportu no Kazahstānas uz Eiropu, aizbildinoties ar negaidītu kritisku avāriju Kaspijas cauruļvada konsorcija jūras terminālī Novorosijskā, šonedēļ ziņoja mediji. Kaspijas cauruļvada konsorcijs nodrošina naftas eksportu no Kazahstānas uz Eiropas Savienības (ES) valstīm. Nu Krievijas Enerģētikas ministrija ir paziņojusi, ka vētras dēļ terminālī ir bojātas piestāšanas iekārtas, tāpēc naftas piegādes pasaules tirgum var samazināties par miljonu barelu dienā. Kaspijas cauruļvada konsorcija vadība apgalvo, ka aprīkojuma remonts ilgs līdz diviem mēnešiem, tāpēc naftas pārkraušana eksportam uz Eiropu var apstāties vispār, raksta LETA.

Kaspijas cauruļvada konsorcijs nodrošina naftas eksportu no Kazahstānas uz Eiropas Savienības (ES) valstīm. Nu Krievijas Enerģētikas ministrija ir paziņojusi, ka vētras dēļ terminālī ir bojātas piestāšanas iekārtas, tāpēc naftas piegādes pasaules tirgum var samazināties par miljonu barelu dienā.

Kaspijas cauruļvada konsorcija vadība apgalvo, ka aprīkojuma remonts ilgs līdz diviem mēnešiem, tāpēc naftas pārkraušana eksportam uz Eiropu var apstāties vispār, raksta LETA.

Lai gan gājiens ir "smalks" un rafinēts, diez vai kāds no malas noticēs, ka notikusi šāda sagadīšanās vien dienu pēc tam, kad Vladimirs Putins pieprasījis, lai Rietumu valstis par naftu krieviem maksā rubļos.

Ik nedēļu piektdienās publicējam "Delfi Bizness" komiksus, pasmaidot par aktualitātēm. Citus komiksus atradīsi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!